OM OSS

Med naturen som base

Vi som arbeider i TurUte består av meget aktive mennesker som brenner for å komme seg ut på tur. Alle har derfor valgt å bo, arbeide og bruke fritiden på det som for oss betyr mest. Aktivt friluftsliv og kontakt med mennesker.

Om oss

 

TurUte er en forkortelse av vår visjon - Tilrettelagt Utvikling og Rehabilitering Ute. TurUte er først og fremst et tilbud til mennesker som av ulike årsaker er fanget opp av helse- og sosialsektoren.

 

TurUte ble etablert i 2007 av daglig leder David Underland. og har frem til nå har de hatt ansvar for ca. 70 ungdommer, dette på oppdrag for institusjoner, skole og barnevernstjenesten. TurUte har erfaring med Assberger, ADHD, rus og vold. Vi har positiv erfaring med motivasjons og endringsarbeidet under våre turer.

 

 

Presentasjon av noen av personale

Personalet som arbeider med de aktuelle klientene må ha politiattest, allsidighet og være genuint intresert i all type friluftsliv. Delta og motivere sammen med ungdom til endring av adferd.

Personalet kartlegger fortløpende klienten og dennes motivasjon til deltagelse i aktiviteter og samhandling. Han kartlegges i forhold til utholdenhet, impulsivitet og holdninger i samtale. Dette gjøres i daglig kontakt med oppdragsgiver.

 

 

Leder og Aktivitør- turkamerat.

David Underland. Utdannet sosionom ved Diakonhjemmet Høgskule i Oslo og utdannet innenfor friluftsliv og ledelse i Sverige, yrkeserfaring fra barnevern, asylmottak og ved rehabilitering av rusavhengige.

Tur spesialitet.

Nordens fremste frikjører på snøbrett og rangert som nr 8 i verden 2008. Slakkline, surfing, klatring, elvekajakk, jakt, fiske samt matlagning er også store interesser.

 

Aktivitør- turkamerat.

Håvard F. Kristoffersen. Utdannet barnevernspedagog ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, aktivitetsleder, friluftsleder og reiseleder, med fordypning innen idrett og friluftsliv. Yrkeserfaring innen rehabiliteringsinstitusjoner, aktivitetstilbydelse, instruksjon, guidning og skole. Vært med oss på turer siden 2007.

Tur spesialitet.

Sertifisert IVSI-instruktør innen alpint, telemark, snowboard og langrenn. WRT - Whitewather rescue technician, Sertifisert gjennom Rescue 3 Norge. Samt NF-godkjent klatreinstruktør sport.

 

Aktivitør- turkamerat.

Ole-Kristian Strøm. Utdannet tømmrer, international freeski dommer, og som trener innenfor skihopp og freeski. Yrkeserfaring innen barnevern, skiguidning, reiseleder og skiskole. Vært med oss på turer siden 2009.

Tur spesialitet.

Aktiv konkurranse kjører i freeride som brenner for toppturer sommer og vinter. Om sommeren tilbringes mesteparten av tiden langs elva med fluestang, både i jobb og på fritiden. Driver ellers med slakkline, klatring og det meste innen friluftsliv i fjellet.

 

Aktivitør- turkamerat.

Ida Sjursgard Siem. Bachelor i idrett og friluftsliv, med fordypning i frliftsliv og psykisk helse. Yrkeserfaring fra barnevern og skole.

Tur spesialitet.

En utrolig god fjellklatrer som tar seg opp der selv de sterkeste gutta får store problemer. Setter fantastisk stor pris på friluftslivet. Det være seg med ski, fjellsko, klatresko eller for så vidt ingenting på beina.

 

Aktivitør- turkamerat.

Kristin Glück Evensen. Utdannet ved idrettshøyskolen i Oslo. I tillegg et år på Idrett, Fysisk aktivitet og Helse, samt et år Friluftsliv, fra Høgskulen i Sogn og Fjordane. Kurset i Treningskontakt (rus og psykiatri).

Tur spesialitet.

Står mye på ski, både opp og ned. Kristin har en 9. plass i Rafting VM -07 i bagagen arbeider ekstra som rafting guide og brefører.

 

 

Samarbeidspartnere

For Aleris Ungplan og BOI tilbyr vi ungdom i akutte kriser et trygt opphold i hyggelige omgivelser. Gode rollemodeller gir barnet gode samtaler og gode opplevelser i Hemsedals fantastiske natur med alle dets muligheter for aktiviteter og rekreasjon. I samarbeid med Aleris Ungplan og BOI tilbyr TurUte også alternative opplegg til avlastning/besøkshjem for fosterfamilier/beredskapshjem.

 

For Hemsedal Kommune tilbyr TurUte leksehjelp på alternative læringsarenaer og sosial trening til barn som har utfordringer med vanlig klasseromsundervisning.

 

For Hallingdal Barneverntjeneste tilbyr vi barn og ungdom trygge og gode rollemodeller/støttekontakt, hjelp til endring av livstil gjennom fysisk aktivitet og omsorg.

 

Copyright © All Rights Reserved